Info

Welkom op de site.    BLU,S - ART
Welcome to the website of BLU,S _ ART. De uit Paterswolde komende Kunstschilder Bernard Untied is vanaf 12 jarige leeftijd al aan het tekenen en schilderen. Hij schilderde vooral vogels en stillevens. Schilderlessen is hij gaan volgen bij een Groninger kunstschilder, Edo Kampman. Om zich vervolgens te ontwikkelen als autodidact kunstschilder.In de jaren 1970-1985 naast mijn werk als,o.a. Technisch Tekenaar is Bernard begonnen met het schilderen van landschappen zowel voor zichzelf als in opdracht. de kennis kwam o.a. van Arie Zuidersma de bekende Kunstschilder van Groningen waar ik prive in Zuidlaren regelmatig op bezoek kwam. en van hem de kleurtechniek heb geleerd. Tevens hield hij zich in deze periode bezig met het ontwerpen van logo’s voor Particulieren. Hierdoor raakte hij in de ban van figuratieve en abstracte schilderkunst waardoor hij naast het schilderen van vogels en stillevens begon met het schilderen van fantasiefiguren, zo is hij nog steeds aan het tekenen. Zijn schetswerk zit op ongeveer 1400 werken. Aan de hand van deze schetsen komen vaak zijn schilderijen klein en groot van zijn schildersezel.

De Reizen van een kunstenaar.

1966 aan het vliegen in een Cessna om een film te maken over Groningen vanuit de lucht, en de Diepenring van brug naar brug vele oude kunstzinnige gebouwen zijn inmiddels verdwenen na 50 jaar. Historische waarde is verloren gegaan.

Zowel in mijn directe omgeving Europa als op reis naar diverse landen in de wereld heb ik de Kunst bekeken……….Tunesië, een uitnodiging over kunst op radio Tunis, in Sousse. met de plaatselijke Kunstenaars, kijken en discussiëren over Kunst, kleur en perspectieven. wij hebben gezamenlijk een kunstwerk gemaakt een mooi project er werd Duits gesproken….

Florida USA om daar o.a. 14 dagen met een Cessna 172 van uit St. Petersburg vliegveld het luchtruim op te zoeken en langs de kust van, golf van Mexico ,koffie drinken en weer verder richting de Everglades naar het zuiden te vliegen om zo het landschap van de bovenkant te bekijken. Kunst vanuit de lucht en zijn prachtige kleuren, roze huizen en witte stranden. tevens daar vliegles gehad van een Duitse instructeur. tweede bezoek aan Florida ben ik met de auto door het land gereden om museums en andere bijzondere objecten te bekijken o.a Sarasota, Tampa en naar het Noorden richting Tallahassee.

Thailand, Bangkok , Chiang Mai, Chiang Rai,Chiang Saen de gouden driehoek en van daar naar het zuiden Surin, een plaats tegen de grens van Cambodja. wij hebben een paar duizend kilometer door het land gereisd met de fiets ,brommer, bus en trein van Zuid naar Noord, en naar het Zuid Oosten waar wij geen toerist zijn tegen gekomen en de kunst prachtig is. alle vrijheid heb je als backpacker je ziet overal Thaise Kunst en Architectuur een bijzonder land, met aardige mensen.

South Africa, een land waar ik een paar duizend kilometer met de auto door heen heb gereisd. van Kaapstad door de bergen naar Port Elizabeth de Route 62 Adembenemend pad door de bergen waar de apen op de auto springen en zich vast pakken aan de ruitenwissers. onderweg een schooltje bezocht waar wij de kinderen hebben voorzien van kleding.in het lokaal werd Nederlandse les en Geschiedenis gegeven een mooi bezoek.en terug langs de kust vele plaatsen bekeken.zelfs Cape of Good Hope. Cape Town een grote stad vol kunst en natuurlijk de Tafelberg met zijn geweldig uitzicht op de haven en in de verte Robben Island en zeer bijzondere ervaring met vriendelijke mensen.

Wenen, een pracht stad om van uit Baden-Wenen de trein te nemen naar de grote stad Wenen met zijn lange geschiedenis en zijn Romeinse invloeden. voor de wandelingen langs alle mooie en bijzondere gebouwen. en zijn zeer en mooie Kunstwerken en tuinen die wij daar hebben gezien. koffie drinken Cafe landtmann aan de Renner ring.

Berlin. op de fiets door Berlijn een mooie stad om te fietsen, veel beter dan Parijs. een trip langs de bekende muur en de rivier. Brandenburgertor, Rijksgebouw,Alexanderplatz, Tempelhof,en nog veel meer o.a. het oude vliegveld Park Tempelhof.
Potsdam ook zeer bijzonder om te ervaren.

Frankrijk het land van Picasso, van Gogh, en Monet. het land waar ik zo ongeveer 12 jaar door heen heb gereden en overal in het land in huizen heb gezeten voor korte en lange periodes. ook heb ik met 6 mannen Chateau de Lesvault, gerenoveerd in Onlay klus van ongeveer 3 jaar. de plaatsen bezocht en gezien waar de kunstenaars zich bevonden, gewerkt en hebben geleefd…… Dordogne 24, met zijn honderden kastelen .St. Chamassy ,Bergerac, Sarlat en nog veel meer plaatsen waar ik met regelmaat te vinden ben afgelopen 12 jaar. Het observeren van mensen, en de kleurrijke natuur is een grote inspiratiebron, mijn Contemporaine Oeuvre kenmerkt zich dan ook vooral in een kleurrijk scala van, Le Carnaval Des Animaux. met de Cessna gevlogen boven de rivier de Dordogne en het Chateau de Milandes van Josephine Baker,prachtig uitzicht, de Vezere en de Dordogne die samen door het landschap meandert komen uit in het mooie plaatsje Limeuil.

Israël. een land om met de auto te bereizen van Noord, Caesarea opgravingen van de Kruisvaarders en Cafarnaum. en rondom het meer van Tiberias naar het Zuiden te gaan de Dode zee overal is Kunst te zien. wij hebben genoten van dit mooi prachtig landschap. Jeruzalem en Bethlehem Shepherds Field de oude Romeinse opgravingen en Masada op de berg bij de Dode Zee de opgravingen van Koning Herodes. Kunst uit de oude tijden,en natuurlijk de mooie oude Art Deco wijk in
Tel Aviv.

Parijs, op de fiets naar de Eifeltoren de wereld stad met zijn vele
Musea,s, Versailles en natuurlijk Montmartre, haar kunstwerken zeer divers hebben op mij een diepe indruk achtergelaten.
ook de metro is de moeite waard om daar een paar uur onder de grond te vertoeven en hier en daar uit te stappen.
ook interessant is de antiekmarkt Le Marche, Aux Pucas de Saint Quen ten noorden van de stad. meer als honderd winkels kun je bezoeken in deze wijk,eten in het oude trein station.

Marroko met de auto doorheen gereden van uit Marrakech,Fes,Rabat,Casablanca onderweg vele oude objecten bekeken zoals de oude Koninklijke stallen 1670 in Meknes ooit de Hoofdstad van Marokko.of met een 4 weel drive de Hoge atlas gebergte in, een pracht rit van vele kilometers en een paar honderd meter hoog waar je terecht komt in de middeleeuwen.ook bijzonder de Art Deco wijk in Casablanca de witte stad.

Vanaf 1999 ben ik bezig met de Landelijke exposities waarbij ik in 2002 gekozen ben tot een van de genomineerd Kunstenaars van het Landelijk Kunstproject Talens naar een gedicht van Gerrit Komrij. gedicht.. SouvenirHet huis waarin ik zo lang heb gewoond woont ook in mij.    De fiere gevel die zich aan de straatkant scherp aftekent troont daarboven met dezelfde acribie daarboven in mijn hoofd.    De lange gangen vol schemering en half-gedoofde stappen doorsnijden hersenen en huis, behangen met kille doeken en met lampenkappen.    Het zolderraam dat oorverdovend beeft wanneer een vrachtauto passeert, ziet uit op een verlaten park.    Erover zweeft het gruis van een oud feest, zonder geluid.Het schildersdoek draagt de naam,Verdwaling. (zie foto).

De landelijke exposities hebben ertoe geleid dat mijn kunst ook in het Buitenland zijn weg heeft gevonden. Zweden. Noorwegen. Duitsland. Belgie Frankrijk en Amerika.

Ik heb als Kunstenaar 8 jaar in een oude school gewoond een pand uit 1903 ongeveer 800 m2 woonoppervlakte met zijn lange gangen van 35 meter waar mijn doeken als expositie aan de muur hingen. zowel beneden als boven en in vele klaslokalen heb ik kunnen werken en wonen. het bos wat erbij hoorde van 6 Ha was een oase van rust. Hier heb ik mijn inspiratie tot expressie laten komen. Het gebouw is inspirerend en met zijn optische ruimte waar door ik overal en nergens zijn. Het vast leggen van gevoel en kleur op het doek is mijn passie. De recente werken worden abstracter, en tonen vooral vrouwen en vogels. Grote kleurvlakken en duidelijke lijnen geven een Untied gevoel. Met dit recent werk komt het gevoel tot een uiting. Vrouwen en vogels hebben de vrijheid om te vliegen. De Cobra stroming maar ook van Gogh en Kunstenaarscollectief de ” Groninger Ploeg” schilders” zijn voor mij dan ook grote inspirators. Belangstellenden kunnen mijn werken op afspraak bezichtigen. Alle Kunstwerken zijn genummerd. BLU’s  ART. biedt U de mogelijkheid tegen aantrekkelijke voorwaarden een kunstwerk te lenen of te kopen. uit een keuze van meer dan 300  kunstwerken, een kleine selectie is zichtbaar. Blu,s Art kan U vrijblijvend adviseren bij de keuze en inrichting van Uw Bedrijf. dit verplicht U tot niets en er zijn geen kosten aan verbonden. in Stock: Evert Koopman,Kunstschilder  Den Helder.  Interieur 1 .tafel met lamp.  1978 olieverf op doek.  60 x 80 foto wordt aangewerkt. Mori Bund, a.b.v. Stoutenburg serie no.1. van de 6. Memoriam  Fished Up,  gem, technieken. 100 x 70 gemengde technieken Romy Schneider 1977. incl. briefwisseling van de kunstenaar. foto wordt aangewerkt.de andere doeken die gemaakt zijn door Mori Bund zijn.  Joan Crawford, Mea west, Marilyn Monroe, Bette Davis, Marlene Dietrich. J.v Diepen, Groningen.  olieverf de haven van Zuidlaren. afm. 30 x 20  1960  lijst Orgineel. foto wordt aan gewerkt. H. Berlage, Pastel tekening blauwe vaas met Papavers, achtergrond zwart. afmeting 60 x 40 ingelijst bij de firma Muurtooi. Amersfoort. P.M.F van Herwaarden. tekening 1932. lijst Orgineel. foto wordt aangewerk

www.bernarduntied.nl
Bernarduntied@gmail.com
0618111545

Comments are closed.